Priser inkl. moms

Förökning av gesneriacéer

Jag har som så många andra växtintresserade genomgått många olika "växtperioder". Jag har haft en kaktusperiod, en orkideperiod och åtminstone en "odla sånt som är nästan omöjligt för att se om jag klarar det" -period. De allra flesta gånger har jag tappat glöden efter ett tag. Nu har jag odlat gessar i snart 25 år och jag brinner fortfarande för dessa växter. 

Vad är det som gör de här växterna så speciella? Ja, först och främst givetvis deras skönhet. Det finns för mig inget så vackert att ha i fönstret som Streptocarpusar, Kohlerior och Achimenes. De är fantastiskt blomrika, finns i massor av former och färger och är (de allra flesta) mycket lättodlade. Sist, men inte minst är de så lätta att föröka och få MÅNGA av.

När jag första gången fastnade för de här växterna visste jag absolut ingenting om förökning. Jag var bara väldigt glad för att plantorna jag ägde inte bara överlevde utan faktiskt också blommade hemma hos mig. Att man överhuvudtaget kunde se till att ha "back up"-exemplar tänkte jag inte på då. Med tiden har jag insett att jag verkligen älskar att jobba med mina växter; dela dem, ta sticklingar, sätta frö och prova nya metoder för att få dem att växa ännu lite bättre. Det finns inga bättre växter att experimentera med än gesneriacéer.

Läs mer om förökning

Erbjudanden
Helgerbjudande!

Köp denna lättodlade pärla till specialpriset 79:- (ord. pris 109:-). 

Gäller endast 23-25 mars. 

79 kr
Läs mer

Blommia.se - blomsterbutiken med det spännande sortimentet