Priser inkl. moms

Välkommen till Blommia.se!

miaiköket

Jag som driver Blommia.se heter Mia Hermansson och bor i Rydebäck i nordvästa Skåne. I drygt 25 år har jag odlat och samlat växter från den stora krukväxtfamiljen Gesneriaceae.

Jag har som så många andra växtintresserade genomgått många olika "växtperioder". Jag har haft en kaktusperiod, en orkidéperiod och åtminstone en "odla sånt som är nästan omöjligt för att se om jag klarar det" -period. De allra flesta gånger har jag tappat glöden efter ett tag. Nu har jag odlat gessar i drygt 25 år och jag brinner fortfarande för de här växterna. 

Vad är det som gör de här växterna så speciella? Ja, först och främst givetvis deras skönhet. Det finns för mig inget så vackert som ett blommande fönster fyllt av Streptocarpusar, narrhuvor och femöringar. Dessa växter är fantastiskt blomrika och finns i mängd härliga färger. Dessutom är de allra flesta mycket lättodlade. Det är växter som gör en glad. 

Det finns förstås många underbara växter som man aldrig hittar i den vanliga blomsterhandeln. Ändå funkar de alldeles utmärkt i fönsterkarmarna. Den här butiken är full av dem. När jag startade min Internetbutik 2007 var det en dröm jag burit på i många år och som jag till slut vågade prova.  Hos mig vill jag att det ska finnas något för såväl den som är specialintresserad som för den som är total nybörjare. Jag erbjuder många olika sorter, men vissa sorter finns i mycket begränsad upplaga och kan snabbt ta slut. Jag driver mitt företag hemifrån. Jag hyr ingen lokal, äger inte ens ettväxthus. I stort sett alla växter ni handlar från mig har jag odlat upp här hemma; i förrådet, i tvättstugan eller i köket. 

Var inte orolig för att du inte ska klara av växterna. Bara för att du inte ser dem i en vanlig blomsteraffär betyder det inte att de är svåra att sköta. Tvärtom faktiskt. Plantorna är uppväxta och framodlade i ett helt vanlig hem, inte hårt drivna i massproduktion. Bra för dig som vill köpa svenskodlat och stötta ett litet företag som satsar mer på kvalitet och kunskap än på kvantitet. 

Mitt sortiment förändras kontinuerligt så jag hoppas du känner dig så hemma att du tittar in ofta. Här hittar du inte bara spännande växter att beställa, utan också tips och råd kring bladförökning, sticklingar, rhizomer och diverse skötselråd för olika släkten. Mina odlingsråd kostar naturligtvis inget, men jag hoppas självklart på att du också beställer en planta eller två för att mitt företag ska kunna fortsätta att leva. Det här är en liten plantskola. Blommia är bara jag, Mia. Jag driver upp plantorna, sköter hemsidan, sociala medier, sköter bokföringen, skriver och fotograferar, packar och skickar plantorna. Jag är djupt tacksam till alla er som handlar av mig och låter min dröm leva vidare. 

Är det något du undrar över så skicka mig gärna ett mail: info@blommia.se

Än en gång

Varmt välkommen!

Erbjudanden
Helgerbjudande!

Köp denna lättodlade pärla till specialpriset 79:- (ord. pris 109:-). 

Gäller endast 23-25 mars. 

79 kr
Läs mer

Blommia.se - blomsterbutiken med det spännande sortimentet